Yleinen 16.5.2017

Paras palveluvalikoima – turvaa ja sujuvuutta yhteiskunnalle

Ilmatieteen laitoksen visio ja strategia ovat uudistuneet. Visiossa kiteytyy Ilmatieteen laitoksen tavoite tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen palvelu toiminnan turvallisuuden ja sujuvuuden varmistamiseksi sekä päätöksenteon tueksi.

”Uusi strategia ohjaa toimintaamme tulevina vuosina”, pääjohtaja Juhani Damski sanoo. ”Strategiauudistuksen lähtökohtana olivat mm. toimintaympäristössämme tapahtuvat muutokset, strateginen hallitusohjelma sekä liikenne- ja viestintäministeriön konsernistrategia. Strategiatyömme aikana hyväksyttiin hallituksen energia- ja ilmastostrategia, joka vaikuttaa myös Ilmatieteen laitoksen toimintaan.”

Strategiassa heijastuu Ilmatieteen laitoksen toiminnan arvoketju. Uudessa strategiassa Ilmatieteen laitoksen toiminta rakentuu neljän kulmakiven päälle: strategiset infrastruktuurit, digitaalinen ja sujuva tuotanto, korkeatasoinen tutkimus palveluna sekä asiakaslähtöiset palvelut.

Kansainvälinen vaikuttaminen ja yhteistyö on hyvin tiivistä Ilmatieteen laitoksen toimialalla. ”Tästä syystä kansainvälisyys nivoutuu vahvasti kaikkiin Ilmatieteen laitoksen toiminnan osa-alueisiin”, Juhani Damski sanoo.

Tutustu Ilmatieteen laitoksen strategiaan (pdf)